Prava prehrana za akne in madeže

Prava prehrana za akne in madeže

Prava kozmetika lahko pomaga pri obvladovanju madežev od zunaj, od znotraj pa igra naša prehrana pomembno vlogo. Poskusite s spremembo prehrane, ta običajno dela čudeže.

Ikona

Prava kozmetika lahko pomaga pri obvladovanju madežev od zunaj, od znotraj pa igra naša prehrana pomembno vlogo. Poskusite s spremembo prehrane, ta običajno dela čudeže.

DONT's

Sovražnik kože št. 1: visoka raven sladkorja v krvi

Vse, kar vam dvigne raven krvnega sladkorja, povzroči tudi, da mozolji cvetijo. Poskusite odpraviti živila z visokim glikemičnim indeksom in ohranite nizko raven sladkorja v krvi.

Črtajte sladkor in sladkarije, izdelke iz bele moke, krompir, čips itd. In namesto tega vključite kompleksne ogljikove hidrate, kot so polnozrnat kruh, polnozrnat riž itd., oreščki in veliko zelenjave.

Sovražnik kože št. 2: mlečni izdelki

Mleko poskrbi, da koža cveti - vendar v negativnem smislu. Izključite mlečne izdelke iz svoje prehrane in opazujte, kako sprememba pozitivno vpliva na vašo kožo. Mozolji običajno postanejo manjši po kratkem času ali celo popolnoma izginejo.

Sovražnik kože št. 3 + 4: alkohol in nikotin

Ali to veste? Bili ste na zabavi, pogledali ste nekoliko pregloboko v kozarec in naslednji dan bing, bing, bing in mozolji. Kakšno presenečenje, naša koža največji organ razstrupljanja.

DO's

Prijatelj kože št. 1: veliko, veliko zelenja

Vsebovan klorofil pomaga telesu, da prepreči vnetja in zaustavi staranje kože. Bolj kot je barva temno zelena bolje je, rukola, ohrovt, špinača in vodna kreša. Torej: zeleni smoothie, solata in co. - naj bodo vedno na krožniku!

Prijatelj kože št. 2: Clean Eating

Koža je naš največji organ za razstrupljanje. Če se mora naše telo znebiti preveč toksinov, se to običajno konča v obliki madežev na koži. Zato se poskusite izogniti dodatkom in strupom, kadar koli je to mogoče. Naj krožnik zajema svežo, nepredelano hrano.

Prijatelj kože št. 3: ovseno mleko namesto kravjega mleka

Mlečni izdelki v mnogih primerih povečujejo madeže. Poglejte si zeliščne alternative, kot je ovseno mleko, ki ima tudi visoko vsebnost vitamina E in folne kisline.

Prijatelj kože št. 4: antioksidanti

Borijo se proti vnetjem in s tem proti kožnim madežem. Veliko antioksidantov vsebujejo jagode, rdeče grozdje, koprive in zeleno listnata zelenjava.

Prijatelj kože št. 5: oreščki

Vzroki za akne so včasih tudi v pomanjkanju cinka in selena. Z mandlji, brazilskimi oreščki, bučnimi semeni in co. z lahkoto uravnotežite in tudi zadostite svojim potrebam po vitaminu E, cinku, magneziju itd.

Prijatelj kože št. 6: pijte, pijte in še enkrat pijte veliko vode

Bolj kot pijemo, lažje se telo znebi neprijetnih strupov. Vzemite vitaminsko vodo (vodo, obogateno z nekaj koščki sadja in zelenjave), zeleni čaj, čaj kopriv in vodo z nekaj brizgami limoninega soka. Poskusite popiti do 3 litre v nekaj dneh in naredite fotografijo kože pred in po terapiji. Presenečeni boste!

In seveda pravilna nega

Poleg tega je pravilna nega kože seveda ključnega pomena za jasno polt. Izogibajte se preveč agresivnim izdelkom, ki kožo dehidrirajo in poškodujejo kožno pregrado, zaradi česar je koža še bolj ranljiva.

Preizkusite način čiščenja z oljem Cleansing & Detox . Čiščenje obraza z oljem se sliši čudno, hkrati pa je neverjetno učinkovito in negovalno. Za dnevno in nočno nego priporočamo komplet nege za mlado in mešano kožo. Pomaga uravnotežiti kožo z antibakterijskimi in izravnalnimi lastnostmi.

Poleg tega priporočamo

-10% Koda kupona za vas!

Newsletter fotografija ozadja

− Newsletter −

Oh hey!

Mi smo Pure Skin Food in želimo, da vaša koža zasije. Prijavite se na naše novice in prejmite
10% na vaše naslednje naročilo!

S prijavo na e-novice se strinjate z obdelavo vaših podatkov v skladu s predpisi o varovanju osebnih podatkih.