Naša filozofija: celostno trajnostna

Trajnostni duh: naš planet nam nam je svet

Naš odtis je narejen iz ljubezni in ne iz ogljika

Našo celostno trajnostno filozofijo lahko povzamemo zelo preprosto: želimo najboljše za svojo kožo, vašo kožo in naše okolje. In ravno zato obdelujemo:

  • samo 100% certificirane bio surovine,
  • jih napolnimo v steklenice, ki jih je mogoče reciklirati,
  • proizvajamo podnebno ozaveščeno in
  • nato vam izdelke pošljitemo v embalaži brez plastike, ki jo
  • CO2 nevtralno izdelujemo v Avstriji, Nemčiji in Švici.

Mimogrede, vsi naši izdelki so z ljubeznijo izdelani z veliko znanja v naši tovarni na Štajerskem (Avstrija).

Kot podjetniki se zavedamo svoje ekološke in družbene odgovornosti. Zato izdatno podpiramo ekološko kmetovanje, saj ohranja naravne vire in spodbuja plodnost tal brez uporabe škodljivih kemikalij. Poleg tega je ekološko kmetovanje bolj prijazno podnebju kot konvencionalno kmetovanje in ohranja visoko biotsko raznovrstnost. S 100% ekološkimii sestavinami se v kozmetiki ne izogibamo le toksinom, kot so ostanki pesticidov, temveč tudi spodbujamo ekološko kmetovanje po vsem svetu.

Ne uporabljamo ekološko vprašljivih sestavin, kot je palmovo olje.

Kjer je le mogoče, od zadrug kupujemo surovine in zagotavljamo poštene delovne pogoje in plačilo. Velik del naših surovin pridelujemo neposredno v Evropi, v državah, kjer so delovni pogoji in plače dobro urejeni.

Ne samo, da je vsebina 100% ekološka, tudi naša embalaža je trajnostna.

Za svoje izdelke uporabljamo steklenice in kozarce, saj lahko steklo čudovito ponovno uporabimo brez negativnega učinka. V našem magazinu boste našli tudi predloge, kako lahko ponovno uporabite stekleničke.

Prednost stekla je tudi v tem, da v nasprotju s plastiko v vsebino ne sprošča kritičnih snovi (na primer mehčalcev), ki bi končale na koži in v telesu. Za embalažni material uporabljamo tiskarske barve iz recikliranega kartona in rastlin. Tudi naše etikete so veganske.

Za pošiljanje uporabljamo reciklirane embalažne materiale brez plastike. Namesto lepilnega traku uporabljamo inovativne vtične škatle. V Avstriji, Nemčiji in Švici je pošiljanje prek kooperacijskih partnerjev prav podnebno nevtralno. Na tem delamo tudi v drugih državah.

Kot vidite sami, smo trajnostni idealisti in izdelujemo samo izdelke, ki ustrezajo našim visokim standardom. Imate tudi vi tako visoke standarde?