Naše sestavine

Sestavine so pomembne: manj je tisto kar potrebujete

Naša koža je naš največji organ. Ščiti nas pred škodljivimi vplivi in je za nas ključnega pomena. Kozmetika lahko kožo neguje in jo ohranja zdravo ali pa jo poškoduje in rani. Zato natančno izberite, katere sestavine boste spustili na vašo kožo!

Kozmetiko naša koža absorbira (resorbira). Nekatere sestavine prodrejo v naš krvni obtok in se kopičijo v telesu. Na primer, določena količina parabenov se lahko odlaga v organih.

Ne želimo se izpostavljati nobenemu tveganju za zdravje! Zato držimo roke stran od vsega, kar bi lahko bilo vprašljivo. Ali tudi vi mislite tako? Potem ste na pravem mestu!

Vse sestavine, ki jih uporabljamo v svojih izdelkih, ne bi smele ogrožati našega telesa ali okolja.

Manj neumnost

V naših izdelkih zato NE boste našli naslednjih sestavin:

  • Sintetično proizvedenih kemikalij, vključno z konzervansi, emulgatorji, parfumi, ...
  • Naftnih derivatov, kot so parafin ali vazelin in mikroplastika
  • Alkohola, ki kožo izsuši
  • Palmovega olja, ker je le poceni polnilo
  • Živalskih sestavin
  • PEG, SLS, aluminija, ... (neskončno razširljiv seznam nesmiselnih kemičnih mešanic, ki se uporabljajo v običajni kozmetiki)

Seveda pa tudi testiranjana živalih ne izvajamo!

Rakotvorne, alergene, mutagene sestavine - ne, hvala! Kako težko pa je vedno izvedeti za posamezne, morda kritične sestavine? Tega imamo dovolj in zato postavljamo nov standard v naravni kozmetiki:

100% čista narava

Verjamemo, da lahko vse sestavine za zelo učinkovito, zdravo kozmetiko najdemo v naravi. Zato za svoje izdelke uporabljamo samo 100% certificirane organske, naravne, zgolj zeliščne, učinkovite sestavine. Brez izjeme! V to ste lahko prepričani!

Naslednja stopnja ekološkega

Ne stojimo le za bio sestavinami, obstajajo tudi 100% ekološko certificirane sestavine, ker se želimo izogniti ostankom pesticidov in hkrati spodbujati ekološko kmetijstvo. Ne uporabljamo nobenih konvencionalnih ali sintetičnih dodatkov. To je tisto, kar naredi našo svežo kozmetiko tako edinstveno in osrečuje vašo kožo.

Čista rastlinska moč

Izbrane zeliščne esence in visokokakovostna hladno stiskana olja razvajajo vašo kožo na povsem novi ravni. Naš edinstveni dvofazni sistem nege nam omogoča, da se popolnoma odpovemo sintetičnim dodatkom, kot so konzervansi in emulgatorji, in vam tako ponudimo novo vrsto sveže ekološke kozmetike.

Naši izdelki so izključno rastlinski - torej brez živalskih surovin in testiranja na živalih.

Skrbna obdelava surovin zagotavlja največ hranilnih snovi in učinkovitost. Naše uravnotežene formulacije zagotavljajo, da je koža oskrbljena z vsem, kar potrebuje za sijaj.

Kadar koli je to mogoče, odkupimo pošteno pridelane surovine, kot na primer hladno stiskano bio arganovo olje , ki ga proizvaja ženska zadruga v Maroku, ali pralne blazinice in dodatki , ki jih je mogoče prati, proizvedene v integrativni delavnici v Cuscu v Peruju, izpod rok gluhih žensk, ki se usposabljajo za šivilje.

Zelo smo ponosni tudi na to, da so vsi naši izdelki proizvedeni na podnebno nevtralen način v naši tovarni na jugovzhodnem Štajerskem v Avstriji.

Veseli bomo, če boste z nami delili svoje navdušenje nad trajnostnimi, ekološkimi in veganskimi izdelki!