Sestavine tedna: Olje črne kumine

Sestavine tedna: Olje črne kumine

Must-have za nečisto kožo: očisti, uravnava in krepi celjenje - črna semena povrnejo kožo nazaj na pravo pot!

Ikona

Olje črne kumine (Nigella Sativa Seed Oil)

Od olja črne kumine ima koristi predvsem nečista in razdražena koža, kar je razlog zakaj je SUPER SKIN FOOD lepotno olje iz črne kumine mogoče najte tudi v kategoriji "Za mlado in mešano kožo". Zaradi svojega uravnalnega in čistilnega učinka pomaga koži, da si povrne svoj bister in zdrav ten.

Naslednje sestavine igrajo pomembno vlogo:

  • površna komponenta imenovana Thymoquinone je odgovorna predvsem za močno biološko aktivnost olja črne kumine. Razlog je v visoki in prilagodljivi antioksidativni učinkovitosti thymoquinone.
  • visok delež linolne kisline v črnih semenih preprečuje nastanek prhljaja - maščobne kisline so gradniki kožne bariere.

Aromatično olje ima naslednje kozmetične lastnosti:

  • deluje protivnetno, protibakterijsko in protiglivično (fungicid)
  • uravnava imunski sistem kože
  • ima regulacijski učinek na celični cikel,
  • lajša alergijske reakcije na koži,
  • pospešuje celjenje.

Zaradi svojega protimikrobnega učinka je blago razkužilo pri vnetnih procesih kože.

Njegov vpliv pa sega veliko globlje: stabilizira delovanje imunskega sistema kože. Do ene desetine izvirajo kožne celice iz imunskega sistema - v kolikor te reagirajo z večjo odzivnostjo, pride do alergičnih reakcij, kot so izpuščaji ali ekcemi. Olje črne kumine lajša srbenje, pomirja nadraženost in pospešuje celjenje poškodovanih tkiv.

Sposobnost regulacije celičnega cikla, igra pomembno vlogo pri sami barieri kože. Učinek prihaja od thymoquinone, ki je tudi vse bolj zanimiv za raziskave proti raku.

PURE SKIN FOOD lepotno olje črne kumine za mlado in mešano kožo je del uravnotežene formulacije, ki omogoča absorpcijo aktivnih sestavin in podari vaši koži trajnostno ravnovesje.

Olje črne kumine se nahaja v naslednjih izdelkih:

Poleg tega priporočamo