YEAH, delamo CO2 nevtralno

S ponosom vam sporočamo: naša proizvodnja je uradno CO2 nevtralna. Zaščita našega podnebja nam je zelo pomembna!

Varstvo okolja in podnebja sta del naše korporativne odgovornosti.

Za izdelke PURE SKIN FOOD se uporabljajo samo bio certificirane, čiste rastlinske surovine. V kozmetični industriji smo že postavili nov standard kakovosti. V nasprotju s klasičnim kmetijstvom ekološko kmetijstvo v povprečju proizvede 30% manj emisij CO2 (Vir: BOKU ). S klimatsko nevtralno proizvodnjo izdelkov je postavljen še en mejnik, ki smo ga resnično veseli.

Zaščita podnebja zdaj, ker ni planeta B

Imamo samo eno zemljo. Dan, ko porabimo več surovin kot jih lahko Zemlja obnovi napovedujemo vsako leto prej.

No Planet B GmbH - to je ime našega podjetja, ki stoji za blagovno znamko Pure Skin Food. Naša skupna vizija je ponuditi celovite trajnostne alternative, skupaj razmišljati naprej in spreminjati status quo v industriji.

Naši 3 stebri za podnebno nevtralnost

Naš ogljični odtis je izračunal Joanneum Research. Seveda se skušamo izogniti emisijam CO2, kadar koli je to mogoče, in jih zmanjšati tam, kjer je to mogoče. Tam kjer pa to ni mogoče pa naše odtis kompenziramo, preko družbe Regreen, z ekosocialnimi projekti in s certifikatom OZN.

Da bi dosegli cilj nevtralnosti ogljika, smo razvili strategijo trajnosti, ki temelji na treh stebrih:

1. Preprečiti

Najboljši CO2 je seveda tisti, ki sploh ne nastane. Zato si prizadevamo za proizvodnjo porabiti čim manj CO2. Zaradi visoke energetske učinkovitosti našega novo zgrajenega proizvodnega obrata in skladišč nam uporaba zelene električne energije - deloma iz lastnega fotovoltaičnega sistema z 200 kWp - uspeva na številnih področjih.

Pri izbiri dobaviteljev in partnerjev smo pozorni tudi na trajnost in okolju prijazno proizvodnjo. Na primer, v Avstriji pošta dostavlja pakete klimatsko nevtralno.

2. Zmanjšanje

Kjer se ni mogoče izogniti emisijam CO2, iščemo načine, kako jih omejiti. Tudi tukaj se trudimo, da z naslednjimi ukrepi čim bolj zmanjšamo emisije CO2:

 • trajnostna gradnja z veliko lesa in visoko energijsko učinkovitostjo
 • naprave z najvišjo energetsko učinkovitostjo
 • podpora pri nakupu letnih vozovnic za javni prevoz naših zaposlenih
 • ogrevanje in hlajenje pokriva, med 60 in 100%, odpadna toplota iz sosednje bioplinske naprave
 • okolju prijazni materiali za pošiljanje brez plastike z zapiranjem brez lepila
 • vestno recikliranje odpadkov in reciklažnih materialov
 • regionalna in večinoma organska hrana v menzi

3. Kompenzacija

Emisije, ki se jim ne moremo izogniti, uporabljamo kot priložnost za podporo ekosocialnim projektom, za katere menimo, da so zelo koristni in dolgoročno pomembno prispevajo k splošnemu zmanjšanju emisij. Letos smo še posebej veseli, da podpiramo projekt Helioz v Bangladešu.

Na mnogih območjih Bangladeša ni na voljo varne pitne vode. Zato jo je treba najprej prevreti, kar ima številne slabosti:

 • Potrebno je zbirati drva, kar prispeva k krčenju gozdov.
 • Pri kuhanju se sprošča CO2.
 • Zlasti ženske morajo veliko časa porabiti za zbiranje drv.
 • Mnogi ljudje, zlasti otroci, imajo težave z dihanjem zaradi nenehnega dima v domovih.

Helioz je zato z WADI razvil stroškovno učinkovito napravo na sončni pogon, s katero lahko onesnaženo pitno vodo varno steriliziramo s sončno svetlobo. Tako se je mogoče izogniti boleznim, ki se prenašajo z vodo, kot sta kolera ali otroška paraliza. S projektom v Bangladešu in drugih državah Helioz pomembno prispeva tudi k doseganju ciljev trajnostnega razvoja OZN.

#wearethechange

Čas je, da zdaj ukrepamo in aktivno uresničimo cilje za zaščito podnebja. Vsak od nas lahko prispeva k podnebnim spremembam. We care, you too?