YEAH, delamo CO2 nevtralno

S ponosom vam sporočamo: naša proizvodnja je uradno CO2 nevtralna. Zaščita našega podnebja nam je zelo pomembna!

Varstvo okolja in podnebja sta del naše korporativne odgovornosti.

Za izdelke PURE SKIN FOOD se uporabljajo samo bio certificirane, čiste rastlinske surovine. V kozmetični industriji smo že postavili nov standard kakovosti. V nasprotju s klasičnim kmetijstvom ekološko kmetijstvo v povprečju proizvede 30% manj emisij CO2 (Vir: BOKU ). S klimatsko nevtralno proizvodnjo izdelkov je postavljen še en mejnik, ki smo ga resnično veseli.

Zaščita podnebja zdaj, ker ni planeta B

Imamo samo eno zemljo. Dan, ko porabimo več surovin kot jih lahko Zemlja obnovi napovedujemo vsako leto prej.

No Planet B GmbH - to je ime in kredo našega podjetja, ki stoji za blagovno znamko Pure Skin Food. Naša skupna vizija je ponuditi celovite trajnostne alternative, skupaj razmišljati naprej in spreminjati status quo v industriji.

Naši 3 stebri za podnebno nevtralnost

Naš ogljični odtis je izračunal Joanneum Research. Seveda se skušamo izogniti emisijam CO2, kadar koli je to mogoče, in jih zmanjšati tam, kjer je to mogoče. Tam kjer pa to ni mogoče pa naše odtis kompenziramo, preko družbe Regreen, z ekosocialnimi projekti in s certifikatom OZN.

Da bi dosegli cilj nevtralnosti ogljika, smo razvili strategijo trajnosti, ki temelji na treh stebrih:

Preprečiti

Najboljši CO2 je seveda tisti, ki sploh ne nastane. Zato si prizadevamo za proizvodnjo porabiti čim manj CO2. Zaradi visoke energetske učinkovitosti našega novo zgrajenega proizvodnega obrata in skladišč nam uporaba zelene električne energije - deloma iz lastnega fotovoltaičnega sistema z 200 kWp - uspeva na številnih področjih.

Pri izbiri dobaviteljev in partnerjev smo pozorni tudi na trajnost in okolju prijazno proizvodnjo. Na primer, v Avstriji pošta dostavlja pakete klimatsko nevtralno.

Zmanjšanje

Kjer se ni mogoče izogniti emisijam CO2, iščemo načine, kako jih omejiti. Tudi tukaj se trudimo, da z naslednjimi ukrepi čim bolj zmanjšamo emisije CO2:

 • trajnostna gradnja z veliko lesa in visoko energijsko učinkovitostjo
 • naprave z najvišjo energetsko učinkovitostjo
 • podpora pri nakupu letnih vozovnic za javni prevoz naših zaposlenih
 • ogrevanje in hlajenje pokriva, med 60 in 100%, odpadna toplota iz sosednje bioplinske naprave
 • okolju prijazni materiali za pošiljanje brez plastike z zapiranjem brez lepila
 • vestno recikliranje odpadkov in reciklažnih materialov
 • regionalna in večinoma organska hrana v menzi

Kompenzacija

Izpuščen CO2 smo, preko ReGreen- a, z mešanico projektov v Indiji, Bangladešu in Peruju kompenzirali. Vsi projekti so certificirani v ZN, tako da je zagotovljeno preprečevanje toplogrednih plinov, ki škodujejo podnebju. Naslednji trije projekti so tisti, ki jih podpiramo:

Vetrna energija v Indiji

Tu so podprti projekti vetrne energije v Maharaštri. Do danes so postavili v pogon 16 vetrnic, vsaka z 2,1 MW. Proizvedena električna energija bo preprečila gradnjo novih elektrarn na premog - in ob vsaki toni CO2, ki bo tako kompenzirana, se bo šest ljudi v Indiji oskrbelo z obnovljivo energijo.

Prednosti:

 • nadomeščanje energije iz fosilnih goriv

Čiščenje vode v Bangladešu

Znanstveno preverjen instrument za dezinfekcijo UV vode WADI je ena od osmih zanesljivih metod za čiščenje pitne vode WHO. WADI odpravlja energijsko intenzivno odvajanje pitne vode z drv, tako da navaja, kdaj so bakterije v vodi ubite z UV-sevanjem. Samo postavite steklenico vode na sonce skupaj z merilnikom.

Prednosti:

 • dezinfekcija 7.000.000 litrov pitne vode na območju projekta
 • dodatna zaščita biotske raznovrstnosti, ker je tona lesa manj očiščena
 • manj časa porabimo za iskanje drv za družine, ki si tega ne morejo privoščiti

Zaščita gozdov v Peruju

V okviru tega projekta kmetje podpirajo prehod na trajnostno proizvodnjo kakava. V procesu se obnavlja degradirano zemljišče, hkrati pa se zmanjša pritisk na krčenje gozdov. To ljudem na terenu daje možnost trajnostnega preživeteja in prijaznosti do gozdov, hkrati pa ustvarja oviro obliki zaščite pragozda.

Prednosti:

 • sajenje novih dreves in zaščita več kot 500 000 hektarjev gozda
 • ustvarjanje 632 delovnih mest
 • zaščita 30 vrst, kot so orjaška armadillo, modra maka in velikanska vidra na območju projekta

#wearethechange

Čas je, da zdaj ukrepamo in aktivno uresničimo cilje za zaščito podnebja. Vsak od nas lahko prispeva k podnebnim spremembam. We care, you too?